Apulaisprofessori Juuti: FORE vahvistaa jaettua ymmärrystä

Tampereen yliopistossa tuotejohtamisen ja hybridituotteen modulaarisen kehittämisen parissa työskentelevä apulaisprofessori Tero Juuti on päässyt todistamaan FORE UCPorin toiminnan konkreettisia vaikutuksia.
​​​​​​​

– FORE UCPorin projektijohtaja vieraili eri yrityksissä ja tunnisti heidän arjestaan nousevia tutkimuskysymyksiä samoiksi, joiden parissa meidän tiimimme jo työskentelee, toteaa Juuti.

FOREn myötä yritysryppäät ja tutkimusryhmät pääsivät yhdessä keskustelemaan näistä molempia kiinnostavista teemoista.
– Näiden keskustelujen myötä tutkimusryhmän edustajat saivat paremman ymmärryksen siitä, millaisten pulmien parissa teollisuudessa painitaan. Toisaalta teollisuusyritysten edustajat kuulivat, millaisia ratkaisuja 2020-luvulla voidaan käyttää ongelmien ratkaisemiseen ja millaista uutta tutkittua tietoa on tarjolla.

Juutin tiimillä oli jo valmiiksi paljon yhteyksiä teollisuusyrityksiin ja FOREn myötä niitä on yhä enemmän.

Tero Juuti

"keskustelujen myötä tutkimusryhmän edustajat saivat paremman ymmärryksen siitä, millaisten pulmien parissa teollisuudessa painitaan."


– FOREn kautta olemme päässeet juttelemaan täsmällisemmistä pulmista. Yritysedustajat kertoivat myös, että on arvokasta kuulla, millaisia haasteita muilla on ja miten he ovat niitä ratkoneet, minkälaisia hankkeita muut yritykset olisivat valmiita tekemään ja millaisia synergioita voisi löytyä niin, ettei kaikkien tarvitsisi yksin käynnistellä omia kehitysprojektejaan. Toteutus voi olla helpompi ja lopputulos parempi, jos mukana on useampi firma, joilla on samankaltaisia kehittämistarpeita, summaa Juuti kokemaansa ja yritysten edustajilta kuulemaansa.

"Toteutus voi olla helpompi ja lopputulos parempi, jos mukana on useampi firma, joilla on samankaltaisia kehittämistarpeita."